Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gäller ej min egen historia, men många andras kantänka... och naturligtvis ska vi inte dra samma slutsats inför alla barnhem


Hittebarnet

En saknad, djupt urgröpt
i frågan som ställts år efter år
varför?

Hon lämnade mig där
i ett ögonblicks ingivelse
eller efter timmars kval
vad vet jag?  

Ett namn ur en telefonkatalog
taget ur ett livs perpektiv
eller för barnhemmets rangordning
vem jag var?

Minnen av straff
små barn som soldater
eller bara hård diciplin
för hur vi var?

Jag skulle vara glad
i min övergivenhet
som hamnat där
eller lyckönska välgörarna
till den jag var?

Ett litet barn inuti ett stort
sökte sitt ursprung
eller förstärkte ensamheten
i vem jag blev?

Ja, vad vet jag!
upphittad moder dog
men släktforskaren
hittade ett träd
där jag kunde slå rot

 




Fri vers av Rosen VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-03-22 22:27



Bookmark and Share


  friheten
Vacker skriven
2009-03-25

  AjBi
Tuff väg att vandra för de små barnafötterna... lider med dig. Hoppas du funnit den ro du sökt hela livet. Kram.
2009-03-23

  Carola Zettergren
Mycket snyggt skaldat om det vuxna barnet som fann sina rötter!!!
2009-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Rosen
Rosen VIP