Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
texten pensionärs rasism av andersson4, inspirerte


Kritik på en text (182)






Du har en så härlig och uppriktigt
naiv inställning
till människorna och tillvaron.

Fördomar är att skapa sig
en uppfattning före
vad denna uppfattning sedan än
kan tänkas bestå i
därför kan det heller inte vara fel
att vara behäftad med
just sådana uppfattningar.

Att ha egna åsikter i ett land
som skryter med åsiktsfrihet...

...kan inte heller vara fel
för vem skall väl bestämma
vad som är de enda rätta åsikterna?

Även om en del åsikter är obekväma föf dig
så tänk istället på att förakt
för människor och åsikter är förödande
inte åsikterna i sig.

Det är när folk bryter
mot de vedertagna oskrivna reglerna
som saker brukar börja att gå fel.

Det är därför justa människor
ibland tvingas skydda människor
med till synes tarvliga åsikter
för att försvara rätten om åsiktsfrihet.

Komplicerat?
Det är det som på papperet
kallas för demokrati.




Övriga genrer av lodjuret/seglare VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-03-23 00:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det är världsförbättraren i mig som har kafferast, o jag som inte ens dricker kaffe...
2009-03-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP