Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eken

 

Jag ser den ensamma eken
hur den knotig, och böjd
vrider sig i våndor
i parken
och hur ont det gör
där den står, ensam
i saknad, i vädjan
om sin skog




Fri vers (Fri form) av Micael Axelsson
Läst 466 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-07 10:24



Bookmark and Share


  Blåbäret
vacker är din bakgrundstanke omkring denna ek
öppnar upp för tanken att breda ut sig
att läsa in ett större sammanhang
2011-05-09

  Gawain VIP
Kolossalt! Vidunderligt bra,,
2011-05-08

    ej medlem längre
Mycket fint. Det är så jag ofta brukar betrakta naturen (må det vara rätt eller fel), särskilt träden, liksom besjälade... med en djup återspegling av känslorna som vi människor bär i våra hjärtan. För visst är det sorgligt när träden står ensamma och våndas, längtar... liksom vi.
2011-05-07

  Lilla My* VIP
I mänsklig skepnad trädde den fram! Fint det här!
2011-05-07

  Junitvillingen
Mycket "eget" skrivet - om du förstår hur jag menar. Och det gillas skarpt av mig!!
2011-05-07

  miljas
Det ska vara du Micael som lyckas ge poesins utslitna ensamhet ett nytt ansikte. Genialt.
2011-05-07

  sockerspöket
Känns så sann och den har flera betydelser.
Vackert skrivet vännen, som alltid
2011-05-07

  Ninananonia VIP
Så fin!
Tycker om Eken.
2011-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Micael Axelsson
Micael Axelsson