Foto: Ulla

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto: Ulla




Nu ska jag berätta

 

jag gjorde nyss

ett besök i

landet bakvänt

och blev spegelvänd

så att vänster blev

höger och tvärtom

 

ni mina vänner har

undrat varför och

det kanske finns

flera svar men

så här var det:

 

min allra bästa vän

(vi var som systrar sa vi)

och jag miste kontakten

det gick inte att känna

igen livet utan henne

 

eftersom jag vet att hon

aldrig skulle ta kontakt aldrig

skulle vilja reda upp om det gick

så blev hela livet uppochner

bakochfram såsom i en spegel

och jag gick ut i

den bakvända världen

och letade efter mig själv

 

där fann jag endast

Mrs Nobody och hon

kunde inte hjälpa mig

med detta för hon har

ju redan nog med att

jobba med sorgen

 

så fann jag något

som hela tiden

hade funnits där

men behövde få

bli tydligt och nu

blev det klarare

än molnfria himlars

strålande solsken

 

jag flyttar

nu tar jag mig

till den värld som

var min förut

visserligen utan

den bästa vän

jag hade men

med något nytt

och värdefullt

med mig hem

 

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-03-25 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP