Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
europa tidigt 90-tal... balkan brinner...


ES GET LOS!


Ljuden av panik, skrik, springande mäniskor, jag såg en vägspärr, kroppar täcker gatorna, ligger i overkliga ställningar, ibland söndertrasade, brinnande bilvrak, sporadisk automateld, pojkar i uniform, den ena tömmer ak 4an mot himlen, någon skriker seger, såg en pojke ligga stilla, halva huvudet var bortskjutet, den gröna uniformen i en blodpöl, en pistol i handen, allt snurrade, vad har hänt, tog flera foton denna morgon i juni, då döden kom till europa.

senast jag besökte staden var under en tågluff 1989, en vacker stad,

detta var början,

på en dröm,

som ingen

ville

se...






Fri vers av peter markurth
Läst 154 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-03-26 18:00



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Kan bara instämma
2009-03-26

  Öknens Ros VIP
krig är alltid fruktansvärt...att inte vilja se kan handla om att människor inte orkar se bilder och film från krigshärjade länder...därmed inte sagt att man ska blunda för allt..
2009-03-26
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth