Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text på min dialekt - göttebåsska


Han e la en rekti flane

 

Nog var han väl lite udda, grabben, men snäll och bussig såvitt jag hade begripit. Så när det drog ihop sig till utstötning blev vi nog förvånade allihop.

Men dööööööö, han e ju bare så tetig.....du såg la när han tog sin bob och geck upp i backen, högst upp änna. De e la ingen som har kört däruppifrån.....men det jodde han utan å blinka änna..... Å så kom han där då med en jäkla parra, å vi blev änna sketrädda, å som han skrek sen.

Efter den händelsen var han nog lite av en hjälte, grabben. Ett tag. Men så var det detta med maten.....och allt var igång igen.

Det var la flanigt å fjäska mä Hilma i maten. Såg du vad han käkade. Bruna böner över hele saj..... Nä han e en teti typ.... Det får la bli klassbånk.

Klassbånk blev det. Hela klassen mot Sivert. Nu kallades han för "Sivan".
Och jag undrar hur han fick det i livet. Har inte sett eller hört något om honom sedan mellanstadiet. 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-04-02 12:50



Bookmark and Share


  Hans Christian
Bokmärke, vet la du, som e så go !
2009-04-03
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP