Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mannen av sand sjunker bort i havet...



ibland känns allt bara desperat

med händer som vägrar sluta skaka
och tankar som vägrar sluta viska

jag känner mig gråtfärdig
jag vet... en man ska inte gråta
jag gråter inte... jag kan inte...
jag vill så gärna bara få det att forsa ur
en mental rengöring genom tårar

ibland inser man hur patetisk man är
hur lite man lyckats genomföra under...
de närmare trettio åren av liv...

jag vet att jag oftast står handfallen...
som om jag vore en höna med ett nyavhugget huvud
eller en ål... även den utan huvud

man validerar sig själv genom reaktionerna man får från andra
och om man inte ser reaktionerna eller vägrar våga inse
jag ger ingenting till er
jag ger ingenting... jag är ingenting...

ärligt talat... jag vet ingenting om livet
livet har alltid varit en barriär för mig
"livet" som ord och hur jag tyder det

jag vet inte vad jag ska göra längre

... har jag någonsin vetat?

det är så uttröttande att existera
att existera i min existens
i min vridna syn på vad existens skall vara

allt måste vara perfekt
minsta negativa händelse och jag ger upp

jag vill så mycket... 
alla de vanliga sakerna
kärlek, värme, glädje...

hur ska man bli kär när man inte ser människorna runt omkring
när man är så otroligt fokuserad på självet som jag verkar vara
hur skulle någon annan person någonsin kunna tränga sig in

man få vad man förtjänar, eller hur?

meningslöshet kan bara leda till meningslöshet
liksom livet endast kan leda till död
och självhat, till mer självhat

det känns så självklart...
... undrar varför jag babblar så mycket om det?

/




Fri vers av Jonny Larsen
Läst 181 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-05 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jonny Larsen
Jonny Larsen