Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ju äldre jag blir, desto mindre förstår jag hur andra människor fungerar, tänker och lever. Dikten handlar om att frivilligt värja sig från information som frustrerar; att isolera sig och ta kontroll. Feghet eller ren överlevnadsinstinkt?


Resignation

Hur stark måste man vara

Hur klarar man av det

Jag överväger walk over redan innan matchen

När tankarna är eviga örfilar

Först när jag slutar känna något

Först när jag slutar jämföra mig

kommer lugnet

Först när jag lämnar maktlösheten till återvinning

kan jag leva




Fri vers av Anders_A
Läst 360 gånger
Publicerad 2005-09-16 10:05



Bookmark and Share


  Anna H
Ja det är inte lätt att leva idag...
2005-09-19

  Teresia Ridell
Mycket bra !
Ja det blir inte lättare med åren...
Sista meningen var en riktigt tänkvärd, bra slutkläm.
2005-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Anders_A
Anders_A