Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
smärtan


så oförberedd att munlåset låg vid min sida


Den rev sin klo genom huden och lämnade mig blödande. Jag hade inte bett om besök. Inte heller hade jag öppnat dörren.
Så oförberedd var jag, att munlåset ännu låg vid min sida och bokstäverna ofästa vid papperet.
Den..
fågeln som kallades smärta men kom som förklädnad, som en hamn att ankra flydda tankar vid.
Men ankaret var bara nagelns lätta vidrörande, fotens tyngd och vingens kraft.
Smärtan borrade sig. Mer än stålet vid benet och större än den kraft som driver ebb från flod.
Och jag grät utan tårar för att veta. Vingslag efter vingslag utan mörker.

Den rev sin klo
och ljuset stannade vid sinnet glödgat av det undanflyende ruset
vältrat av stenar och byggt av något som fallit där berg står fast

smärtan

sådan är döden i sitt vitaste öga
månlös

osedd större

naglad

bara så naket naglad




Fri vers av korpfjäder
Läst 403 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-17 19:57



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2009-04-18

    Calin
Sådan är hon, smärtan. Visar sitt fula anlete och plötsligt blir man stum. Att bjuda in henne är aldrig något alternativ, hon stegar in som om hon äger hela kroppens boning. Obönhörligt går hon omkring i mina tofflor och dricker mitt te med sina tunga fötter fjättrar hon kroppen i ryggläge.
2009-04-18

  Eva Langrath VIP
ord som talar naken smärta ångest som bara slår till utan förvarning

"Smärtan borrade sig. Mer än stålet vid benet och större än den kraft som driver ebb från flod.
Och jag grät utan tårar för att veta. Vingslag efter vingslag utan mörker."

Tack

Eva
2009-04-17

  Mona*
Ryser

Gråter av sorg och lättnad
2009-04-17

  Jaseph
Den här texten drabbar mig starkt. Sant och naket och osentimentalt talar den om det som gör så ont. Tack, korpfjäder, för den här dikten. Jag känner att den tröstar mig på något underligt sätt! Jag bokmärker den för kommande läsningar.
2009-04-17

  Yrre VIP
Det här är ordvetande det är formidabla formuleringar. Detta är helt underbart!
Applåder och bokmärke!
2009-04-17

  Bjarne Nordbö
Det finns formuleringar här i denna dikt som liksom kryper under hud. Och man vill inte bli av med dom. Inte på en stund i alla fall. Detta stycke är mästeligt.
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder