Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Those who forget George Santayana's dictum are condemned to paraphrase it. Ser du den blodiga ironin?


Fantomerna på operan

Folk är rädda för principer och naturkatastrofer
barn som svälter och livsfarliga artroser

Världens fattigaste lands president är pragmatist
och världen hyllar hans keynesianism

Varför hyllas inte jag? Jag som skriver helt gratis
när jag likaväl kan få socialbidrag för jag är bakis

Men först måste jag sälja min bil, fy fan vilken skämt
varför kan jag inte leva på andra helt bekvämt

I skolan och i påtvingad TV får jag varje dag lära
att luta sig tillbaka och gapa är det mest solidara

Jag gillar vår nya värld, trots vad de unga ropar
1000 miljarder i skatt till att skapa imaginära rotlar

Hitler var först med att anfalla för att förebygga hot
och att tvinga barn tjalla på varandra under dödshot

Telekompaket och hemliga möten på 5-stjärniga hotell
protektionism och statliga ingrepp är inte någon kartell

Det är detta vi röstar för nästa år och det är så vi vill ha
bränna pengar med flaggan för en ny kommunism;
- Fy fan vad vi kommer få det bra




Prosa (Prosapoesi) av Siaren
Läst 309 gånger
Publicerad 2009-04-18 02:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Siaren