Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vind i håret

vinterns grepp
all denna oro
i min hand vill jag hålla din
pärla tröst på din kind
porla mjuka bäckar

vill vara hållen om livet
tills livet kan hålla sig självt
solskenet säger det är snart
ord har börjat glittra

jag såg kanalen blänka på håll
följer du mig flygande över staden?
Döljer du mig smygande i ett snår? De kommer
de som förföljer, vargarna, de är törstiga
mitt blod rusar

invid din hals
sången bryter in, två takter innan sticket
när lämnar du mig? Aldrig? Tack
sista versen, på gräsmattan, himlen oändlig
blå

jag har vind i håret
hösten sliter mig och våren drar
snart ska jag drunkna i en sommar




Fri vers av Marta
Läst 258 gånger
Publicerad 2009-04-18 17:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta