Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en tid för allt som är

Det finns en tid för allt som är,
viskar en av våra vackraste litterära röster -
predikarens.

Det finns en tid för födelse, det finns en tid för död.
En tid för skratt, en tid för tårar.

En tid för att skriva, en tid för att plocka sönder varje ord.
En tid för att stänga sin dörr, en tid för att öppna den igen.

Det finns en morgon, det finns en kväll.
Det finns hjärtan som älskar.

Det finns minnen som trevar efter de vackraste ögonblicken.
Det finns tårar som ropar mot evigheten i smärtfylld saknad.

Det finns en smärta sammanblandad med stor glädje.
Det finns de mörkaste tomrum en själ kan skåda.

Det finns skönhet så stor att den aldrig kan fångas.
Det finns fjärilar som lever blott för en dag.

Det finns hjärtan som älskar, utan att någonsin älskas.
Det finns lyckliga par och lekande barn.

Det finns hopp som släcks och girighet som förkväver.
Det finns blommor som spränger sig fram genom sten.

Allt har sin tid, sin födelse och sin död,
Så också en människa, en ängel eller poet.




Fri vers av Harry Johansson
Läst 524 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-20 00:36



Bookmark and Share


  Syrsan
Denna dikten värmde hela mitt inre och speglar så mycket av livet. Den blev till en andaktsstund för mig denna morgon. Stort tack!
2009-04-20

  Cosmic Johanna
En vacker rytm och känsla i denna dikt som rymmer hela livets skådesspel.

applåder,

gillar denna!
2009-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Harry Johansson