Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetisk bearbetning av en essay om Gycklarens filosofi


Kärleken och döden


Kärleken och döden
polerna i en gycklares själ
- att våga älska livet,
trots dödens allmakt.


Med en ironisk gest
framför gycklaren
sitt spektakel inför
dödsmakternas blickar.


Så besegrar gycklaren döden
genom att förlora stolt.




Fri vers av Harry Johansson
Läst 395 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-08 23:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Harry Johansson