Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glad att leva

Det pickar och det pockar,
en vårens lust att verka.
Ja, något drar och lockar
och sorg finns ej att märka.

Det mesta är så soligt.
Det sjunger i mitt öra.
Jag finner det för troligt
att inget alls kan störa

Jag måste fånga våren
och se det sköra knoppas.
Jag läker alla såren
och jag kan åter hoppas.

Nu vill jag bara tralla
och flyta med i stimmen.
Jag sjunger för er alla
och leker lätt med rimmen.

Nu skall mig inget fattas
och jag skall sluta treva.
Om ljuset åter mattas
förblir jag glad att leva.







Fri vers av Erik L
Läst 920 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-04-21 23:20



Bookmark and Share


  Jean-Michel Orblin
Vad glad jag blir av den här texten.
Livbejakande:)

Nu skall mig inget fattas
och jag skall sluta treva.
Om ljuset åter mattas
förblir jag glad att leva.
Ett bra slut:)


2013-07-25

  ResenärGenomLivet VIP
Helt underbart. Man blir glad...
2012-07-11

  Carina Johansson
Tycker om...
2010-05-04

  Jean-Michel Orblin
Va glad ja blir av denna livsbejakande dikt!
2010-01-25

  Bibbi VIP
Som någon uttryckte: "Charmant"!!!
2009-05-26

  kärleks ängel
underbar poesin!!!!
2009-05-04

  När vi blir strukturer
Du är så härlig, Erik. Det här är underbart.
2009-05-02

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Det riktigt spritter i kroppen.
Härligt
2009-04-29

    © Birgitta Wäppling VIP
Vårglädje länge varje rad. Fint att se.
2009-04-26

  Yvonne
Helt fantastisk dikt och rimmen flyter så lätt, så lätt för dig, du rimmens stormästare. Applåd, applåd.
2009-04-26

  systeringer
Åh Erik, jag gillar din mycket positiva lovsång till livet och våren. Vill använda ett gammalt ord, charmant!
2009-04-22

  Daigo
Är livslust lika enkelt som din dikt?
Jag önskar de vore så!
2009-04-22

  Annette Andersson
Jag hade ett stort leende när jag läste denna text - härligt.
2009-04-22

  Maria T
Tack för den fina sången.
Jag trallar med i refrängen
2009-04-22

  -Ulla Tilemo- VIP
En text som sprudlar likt vårbäcken.
Så underbart!
Vad glad och lätt om hjärtat man blir av att läsa denna!
Du vår egen rimprofessor, du kan verkligen få till rimmen på ett strålande begåvat sätt. TACK för härlig läsning!
2009-04-22

    ej medlem längre
Härlig livslust andas i dina rader, fint!
2009-04-22

  Bodil Sandberg
Jamen är du enastående eller är du enastående!!!Vilket flyt vilken harmoni...sprudlande jublande smittar texten av sig och man bara njuuuuuuuuuuter av detta!!!!varma applåder och ett suveränt bokmärke!!!!tack Erik!!!
2009-04-22

  Larz Gustafsson VIP
En underbar livslust återspeglas på ett mycket fint sätt i dessa rader.
2009-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L