Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min senaste diktade hyllning till skivandets konst.


Skriva Är Guld!

Skriva Är Guld:
Skrivandets konst är en fin gåva,
men också dubbel- eggad vill jag lova.
Ibland ger den mer än den tar,
orden flödar och ingen möda eller ide jag spar.
Men ibland tar gåvan mer än den ger
och plötsligt kan jag inte skriva mer.
Orden kan beröra allt som verkligen händer,
eller främmande ting och fjärran länder.
Jag kan berätta vad jag innerst känner.
Om kärlek och hat, ovänner eller vänner.
Kort sagt skriver jag allting jag hör eller ser.
Och allt som i hela vida välden sker.
Det kan lätta ett alltför tungt samvete,
eller vara ett alldeles för betungande arbete.
Dock är jag tacksam för mina ords magi,
med dem kan jag ju utöva alkemi.
Jag delar även gåvan med andra-
så de kan berömma eller klandra.
På så sätt kan jag betala åter min skuld.
Och kanske bevisa att tala är silver, skriva är guld!

läs mer på:
http://patrikek.spaces.live.com/




Fri vers av Patrik Ek
Läst 233 gånger
Publicerad 2009-04-23 09:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Patrik Ek