Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sörjer en vän bortom isen men silver färgar den sorgen


Borta går vaksam på isen
sjunksten i sinne
svart faller botten mot bergvattens forsar
silver speglar den trötte

Så är den tanke som färdas
sjunken i sinne
snart faller bottnar mot insiktens fasor
silver stänker den tiden

Borta är varsamma händer
sjundedags vila för evigt
än faller minnen mot snötyngda höjder
silver sänder den sorgen


Sten över minnet
sten över sår
sten över allt som är borta
Älskade år av innerlig närhet
Älskande kroppar
sten fäst vid sten väntar himmel

ännu är månvarvet mörkt
ty silver väntar den vise




Fri vers av korpfjäder
Läst 304 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-04-28 13:46



Bookmark and Share


  Mona*
Mycket vackert och innerligt.
2009-04-29

  Ilona _L
Så vackert och eftertänksamt. Mycket poetiskt!
2009-04-28

  Hannadraken
Jag läser dig alltför sällan nuförtiden känner jag. Detta är som balsam för hela min skapelse. Ändå så mycket kött och must i texten. Tack!

(Sjunksten i sinne, *smaskens*)
2009-04-28

  Carola Zettergren
MAKALÖST..helt fantastiskt skaldat av dig...saknar ord.Denna sparas omedelbums!
2009-04-28
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder