Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärntecknen och jag


Scorpionens fantiserande stimulerande
kreativitet går mig så aldrig bet att roas
och mås och på alla det sätt då jag gärna vill umgås,
vänder jag mig till

Skyttens ärliga raka kvicka sinne som lockar
till flärd och galej och roas med mig en hel
lördagskväll, orken tar aldrig slut,
sparkas jag till

Stenbockens behärskade sinne och idogt strävan
att uppnå sina mål ty mig inte förstår sig på
petar mig varsamt mot

Vattumannen gemenskapens plats där våra
tankar och samförstånd är lika,
många timmar spenderas lättsamt
över en "kopp" fika
släpper denna mig motvilligt iväg till

Fiskens konstnärliga mjukhet
simmar mig ömsint förbi,
pekar riktning mot

vädurens glamourösa värld
där lyxuösa resor med äventyrliga
nöjen lockar mig fram
i ned cabbad färd mot

Oxens mjuka vänskapliga famn
där öppnar jag gärna upp och
tar villigt imot väl genomtänkta
råd då denne tar ton om att visa
min rätta väg mot

Tvillingarnas energiska noggrannt
ivrigt disskuterande om dennes resor
ut i vida världen, poeterar även en och
annan rad mot

Kräftans omtänksamma vänlighet
där det bjuds på hembakt och ett
väl fungerande "lyssnande" öra
puttar denne mig i rätt riktning mot

Lejonets magnifika utstrålning
där vänligheten bjuds
om än ingen tollerans om
kaffe fläckar på mattan
då förvisas jag mot

Jungfruns väl planerade ekonomiska
rådgivning och perfektionens budget
ligger nära till hands
ger denne mig en riktning till mig själv

Vågens charmerande värld
där färg och form lockar
och vänskapens band nära bär








Övriga genrer av Carola Bouvin
Läst 295 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-05 14:37



Bookmark and Share


  Sturesdotter
Ja, sitt bredvid mig i min glamourösa nedcabbade bil...:O
2009-05-07

  Lasseman VIP
Wow! ja se det var en ordentlig resa igenom stjärntecknens värld.. tack för läsningen, applåderar väduren..
2009-05-07

  Ronny Berk
ett intressant anslag med stjärntecken som grund för vardagsnära, filosofiska tankar, läser och omläser...ja...
2009-05-06
  > Nästa text
< Föregående

Carola Bouvin
Carola Bouvin