Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven till min lillebrors dop


Den som är stor...

Den som är stor måste vara snäll.
Den som är stor måste hjälpa den som är liten.
Och den, som är stor,
måste lära den som är liten.

Men ibland..
Ibland så behöver den som är stor hjälp av den som är liten.

Det gjorde du.
Du hjälpte mig att se saker på ett annat sätt.

Jag ser nu att leendet hos ett barn är bland det finaste som finns.
Att skrattet får mig att vilja tro att ett barns första skratt faktiskt skulle kunna väcka féer till liv.

Du lärde mig att t.o.m jag kan tycka om någon som är så liten.

Även ett desperat skrik på hjälp från ett barn får mig att förstå att ingenting är lätt.
Det vi tar för givet kan vara bland det allra svåraste för någon annan.
Oavsett ålder.

Så den som är stor kan ta lärdom och få hjälp av den som är liten.
Och jag hoppas att det finns mycket mer som du kan lära mig lillebror.




Fri vers av IhaveAblackHeart
Läst 230 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-07 16:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

IhaveAblackHeart