Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi möttes av den anledning som gör att ickenära anhöriga tvingas till det.....


Gamla bördor

 

han var en av dem

som såg min barndoms utsatthet

en av dem som la mer ved på brasan

han bodde i samma hus

min plågoande

 

var en av de tuffa killar jag var livrädd för

vågade knappt gå hem från skolan

ser ännu hans kalla ögon

hör hans skratt

känner skräcken gripa tag

 

hur jag blev intryckt i ett staket

känner hans cykelhjul i magen

ser hans skrattande ögon när

han tog min skolväska

hör min stumma gråt

 

vid ett tillfälle lurades jag

att klä av mig

känner ännu skammen och

utsattheten när man inte

kan hjälpa sig själv ut

 

nu frågade jag honom om han mindes vår barndom
om han kom ihåg allt - svaret var överraskande JA
när jag mötte hans ännu iskalla blick förstod jag att
han aldrig skulle be mig om ursäkt
den lilla flickan jag såg framför mig blev stum av skräck
men det var hon som skämdes HON SKÄMDES
i testamentet var han inte omnämnd
men framkallade ännu stort obehag och min tystnad

 

en åttaåring kan inte själv välja strategi

att berätta för en vuxen var inte tänkbart

 

utanförskap och mobbning blev

en del av livet och har följt mig sedan dess

jag förundras ibland över att jag sitter här

att jag berättar för er är stort

och kanske lättar min börda en dag

 

a pain in the as

som kommer dragande med sorg

som stör med bråkande minnen

så lätt blir man

a pain in the as

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-08 07:47



Bookmark and Share


  Hans Christian
Ja, stum...så bra - bokmärkes!
2009-05-08

  Gunilla VIP
Han fick chansen till gottgörelse
han tog den inte

Du fick chansen till upprättelse
du tog den!

Modiga Ulla!
2009-05-08

  Ronny Berk
läser och berörs, bokmärker för att aldrig glömma
2009-05-08

    ej medlem längre
Skäms inte, felet är inte ditt. Jag hade det ungefär lika och du är inte ensam.
Du har skrivit en fin text som man känner igen sig i och du är ingen "pine in the ass". Du är vår vän härute och det är jag jätteglad över att du är.
2009-05-08

    Melona
hell no
du är fan inget pain in the ass
du är nätmoster så det
ryker om det
och dina ord har stor styrka,

den här texten
känner jag igen mig i
säkert många fler med mig
dessvärre,

varsamt skriven
med tydliga bilder
och känslor
som berör,

solrosor till dig!
2009-05-08

  Sturesdotter
*kramar hårt - och lite till*
Kärleksfulla människor tror jag är mer utsatta; både som barn och vuxna. Det är som om andra räds för kärleken - du gör så rätt som skriver av dig.
Man gör så, skäms, när man absolut inte inte inte borde.

Du berör.
2009-05-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP