Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hönan Agda är i farten igen och den första delen
publicerades den 3 augusti 2007.



Hönan Agda (2)

I sin ensamhet hoppade Agda,  som var en mogen höna,
upp på översta pinnen och sket i normen sedan hon
sänt iväg gamtuppen på slakt sedan han gjort sitt.

Ett par ungtuppar lockade hon till sig och de slogs
om hennes nådiga gunst så fjädrarna rykte
när de gol över nejden i arla morgonstund.

Ture med kammen på sne´ vann så sin höna och för
henne var han livet på en pinne där tuppjuck var 
mödan lönt för det är ju så himla skönt.

Ungtuppen Ture kunde sin sak och han tackar sin höna
för hennes goda smak och de båda fann sig till rätta
med kycklingsinnet kvar medan Ture värpte satt hon
där Agda högst upp på sin pinne, leende i sitt sinne.




Övriga genrer av Lejonhjärtas poesi
Läst 550 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-05-09 13:14



Bookmark and Share


  Epione VIP
:)Agda känns igen..
2009-07-22

  walborg
Det här var fruktansvärt roligt!!! Tack för den Du!
2009-06-14

    Lindizz
Skoj med lite fantasifulla rader, haha. kanon skrivet!
2009-05-14

  aol
ler så vackert ömt bravo Bosse där finnes ett djup av stora mått bakom
2009-05-12

  Nasrin
Vad kul!!! Det behöv ibland .
2009-05-12

  En strimma av guld
Kul att humorn finns jag ler.;-))
2009-05-12

  CRAIDLARN
.:ler:: okej, då är detta en följetong dikt jag vill följa! =)
2009-05-11

  Junitvillingen
* fantasifulLt, stavas det - så du inte tror att jag menade fult...;-) *
2009-05-09

  Junitvillingen
Det skojiga behövs det med - och denna är bra läcker! Snitsigt och fantasifult skrivet:-)
2009-05-09

  sulimaa
Hahahaahha jaa men Bosse där fick du till den...girlpower!! Go Agda! :D Så bra skrivet!
2009-05-09

  Glensan
Haha denna var bra, kul med lite roliga tänkvärda texter
2009-05-09

    ej medlem längre
Härliga höns!
2009-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Lejonhjärtas poesi
Lejonhjärtas poesi