Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hemvägen

Jag går ensam i min by. En promenad bland leran och den sena vårsolen.
Tänker på allt.
Sparkar sten och där är en häst.
Vad tänker du på? Tänker du också på olycklig kärlek, vänskap och framtiden?

Går förbi ett hus. Ett övergivet, smutsigt, sönderslaget hus som färgen har flagnat på.
Vem bodde där? Har någon någonsin bott där?
Jag vill åka tillbaka i tiden och bo på samma ställe där jag bor nu. Jag vill gå förbi det där huset nynnandes på en sång istället för att få musiken direkt i öronen. Jag vill gå förbi det där huset med en femtiotalsklänning och grova strumpbyxor istället för med jeans. Jag vill gå förbi det där huset och ha en mening med min promenad. Jag vill gå in i det där huset och möta min kärlek sittandes i köksfönstret väntandes på mig.
Istället går jag förbi huset och går och går och går.




Övriga genrer av bakgator
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-10 15:53



Bookmark and Share


  Ronny Berk
en text som förmedlar mej nostalgiska tillbaka blickar men även framtids längtan, en vandring med klarsynt iakttagelseförmåga
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

bakgator
bakgator