Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trött och ledsen på alla hemska händelser som sker nu för tiden måste jag försöka skriva av mig ilskan och nedstämdheten


Tidens Degenerering

I själen hjärtligt tröt,
och över tidens degenerering
så förbannad jag ser rött.
Jag kräver nu en framtidsinvestering

Det måste till ett verkligt krafttag
för att denna onda cirkel bryta.
Men starten måste ske idag
innan orken börjar tryta.

Stoppa våldsutbredningen
och värna om varann.
Få slut på folkförnedringen,
för om vi bara vill - vi kan.

Detta djävelskap ej mer vi tål.
Vi kan ej låta det så här förbli.
Nu, vi måste ha som mål
att återerövra ömhet, kärlek, empati.

I grunden ändra på vårt levnadssätt
och bryta denna vår förkättring.
Förstå att andra också har sin rätt
till skälig livsförbättring.

Rädd och skändligt feg
jag tigit med de andra.
Ej vågat ta det steg
som vi alla borde vandra.

Så skälmar är vi alla
som bär skammen med oss i bagaget.
Vi valde att för våldet undan falla,
då vi saknade kuraget.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 269 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-09-21 10:47

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson