Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

samtal och känslor

Jag talade till döden,
han ville veta sanningen,

jag såg skuggor brinna,

hoppet i mitt hjärta förlora fotfästet och falla,

nedåt,
bortom tiden lever jag,

en kännbar existens,
fylld av smärta och hat,

någon trodde att jag var kung,

trots samvetets krypande satans ångest,

rätt och fel är bortom döden nu,


jag ser ej sanningen vaka,


vid min dödsbädd...




Fri vers av peter markurth
Läst 180 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-05-21 19:37



Bookmark and Share


  Njord
Påminner mig om Shakespears Macbeth.
Såg den som Opera i mars och den gav mig samma känsla som din dikt gör.
Död och mörker som skapar en annan värld an den "verkliga".
Gillar den här!
Läs gärna:http://www.poeter.se/viewText.php?textId=858685

2009-05-22

  Ex¤animo
en sann sökare... hittar mer, än vad någon orkar förstå... (sanningen, var den enbart en falsk trygghet, som höll stadigare fotfäste...) Jag gillar denna skissen...
2009-05-22

  Danne
Ta't kallt..
det finns hopp o ljus.
Trots allt finns en större...

Låt inte händerna falla!
2009-05-21

  Sturesdotter
Orden att tala till döden väcker frågor, hur ofta vågar man det - vågar se sitt innersta där sanningarna finns? Diktjaget gräver...
2009-05-21

  Suzy med punkterna
Sanningen lämnar för lögnen att ta vid.
Strålande skrivet
2009-05-21

  Gisela Nordell
en starkt
känsloladdad dikt
" ser ej sanningen
vaka vid min dödsbädd"
2009-05-21
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth