Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så sällan som möjligt. Men av nöden släpade jag mig dit. Och trots en ny läkare,
blev mina farhågor besannade.




Hönan eller ägget

 

hon frågar hur det är

om jag är ledsen

och jag berättar lite

tills jag förstår att

det orkar hon inte höra

 

hon tar prover

skickar mig på röntgen

och ringer upp för att bl a säga

att jag inte är hennes patient

att hon har så väldigt många nu

 

jag fattar ingenting

 

men jag gör som hon säger

går till sjukgymnasten som kollar

och jag får ett nytt samtal som

redogör för röntgenresultatet

och hon säger att handledaren har

peppat henne att säga att det är min oro

 

vi är inte överens om hönan och ägget

 

jag vet att oro

inte skapar

dessa besvär och blir

förnärmad över att återigen

inte bli tagen på allvar

 

a pain in the as

 

läkaren skickar mig nu till min

ordinarie läkare och jag står

förundrad och inser att jag

aldrig borde ha gått dit

 

jag har redan gjort så mycket

 

hennes ord ringer i mina öron

ska jag som patient verkligen

behöva ta emot HENNES problem

organisatoriska strukturproblem

ska inte hamna på patienters bord

 

vad jag ångrar att jag alls gick dit igen

 

 

 

 

 




Övriga genrer av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 152 gånger
Publicerad 2009-05-23 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP