Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om mig och alla andra jag

som om jag bryr mig?
Ja
jag är knäpp
tycker om stearinljus
mörker
blåa ögon
inte gör det väl mig till en sämre människa?

Jaget är så mycket
mer
än vad man tror
vad jag tror om mig
är nog inte vad du tror

jag drömmer så mycket
att jag glömmer sova
och leva

jag ser så mycket
att jag glömmer mig själv
jag vill så mycket
fast jag bara vågar hälften

jag tror inte att
människor är maskiner
känslokalla makttrörstande barbarer

jag tror att
människor drivs av vilja
när viljan är slut
finns inga människor kvar

Jag vill inte ha någon tid på jorden
inga dödstraff
och ingen varmkorv

Men vad kan jag göra med min vilja?
med mitt liv och med min lust

låsa in den
så att den dammar och kanske någon gång
ses av en arkiolog som ett tidsbevarande dokument
men vad mer?

Vad ska jag göra av mitt jag?
Och alla andra och allt annat
för det är var alla jag
kommer sluta
(om de har tur)
De kommer bli
tidsbevarande dokument

men min vän
låt oss inte tänka på det nu!
Tiden är nu
och du lever
är ditt jag
så låt alla jag leva
nu
rapsfält
rapsfält
ser jag när jag blundar
och någon stanns blev alla jag
var de är nu




Fri vers av Karin E
Läst 199 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-24 14:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E