Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

igår


slog jag upp ögonen från en dröm om dig

till en tanke om dig

och minnen från balen kvällen innan


två alvedon och en promenad senare

slog jag mig ned hos min mor

i sällskap av en syster och en bror

grilldoften bedövade min bakfylla

och vi trevade oss igenom maten



sedan låg jag ensam

och lyssnade på hur de första regndropparna smattrade

mot plasttaket över altanen

tankarna kröp fortfarande omkring

och viskade ditt namn




jag hörde av mig till en nybörjarvän

och sa att hon kan få öva sin konst på mig

och bestämde mig för min nästa tatuering





efter en minuts sömn kom min mor och min syster tillbaka

med likör

och välutformade samtal

jag kände mig hemma






ett telefonsamtal fällde tårar inom oss

av kärlek

och oro







men som genom ett knäpp med fingrarna

stod jag sedan full

med en barndomsvän

och lyssnade på bekymmer och till ord om

min extremt snygga rumpa








kvällen bjöd på ohämmad dans

för att dina blickar inte vilade i min nacke









jag somnade

efter en timmes samtal med din röst

med ångesten kittlandes i min nacke







det var en bra dag












Fri vers av m.ricknell
Läst 169 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-24 22:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

m.ricknell
m.ricknell