Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag kommer alltid utifrån

jag rör mig aldrig i mina gränsländer
där evigheten slutar och jag tar vid
jag kommer alltid utifrån
koffeinet rusar min oro
min springande tanke

jag far vilse i mina gränder ibland
fastnar mellan orden, deras taggar river mig

vill inte lugnas
inte famnas, inte som jag brukade
mina falskspel är historia, ständigt berättad
generationer av ögonblick fostras fel
jag tillrättavisar dem när jag orkar
oftast inte
jag är matt och hes när det gäller
blir aldrig av

Gud
en ängel står vid mina fötter
varje morgon slår jag bort den
vänder om och väljer saknaden
jag vill leva hungrig, strida törstig
kämpa mig emot

alla kamper är böckernas
sida efter sida fäktar de för sin döds skull
jag färdas obemärkt på deras skepp
föraktar deras våld och frakter
mitt hat är dolt för solen

varje gång
som dagen väl är ett faktum
färdas den västerut




Fri vers av Marta
Läst 275 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-26 13:31



Bookmark and Share


  Joakim P Udd
den här fångade mig som en snara, härlig läsning på många sätt! mycket för att jag saknar dig och den här gjorde dig närvarande hos mig

jag önskar att jag hade massa saker av mig för dig att läsa, men jag är en drömmare för tillfället och skriver mera sen, nu är brännbollsyra i umeå, jag ska kolla på min syster när hon misslyckas med att träffa bollen, sen följer gatufest på studentkvarter och festival nere på stan (som mest är där för att locka bort folk från studentfesten). alltså, umeås festkväll nummer ett under året ikväll.
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta