Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

något att tonsätta




Himlen fanns inuti

Här står jag
blottad
men starkare än någonsin

Men jag vet
lyckan kanske inte alltid finns för mig
men jag vill inte leva i en dimma
och ta stöd på falska kryckor
Jag vill alltid kunna minnas vad jag har gjort

Jag är ingen ängel
inget helgon
men jag vill vara ren
Jag har inga vingar
ingen strålkrans
men jag vill vara vit
Först fick jag svindel vid min avgrund
och jag ville inte dit
men himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti

Här går jag
ärrad
men vackrare än någonsin

Och jag vet
lyckan kommer inte alltid fly från mig
och jag vill inte döva mina sinnen,
aldrig fatta vad jag tycker
Jag vill veta varje timme vad jag har gjort

Jag är ingen ängel
inget helgon
men jag vill vara ren
Jag har inga vingar
ingen strålkrans
men jag vill vara vit
Först fick jag svindel vid min avgrund
och jag ville inte dit
men himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti
Himlen fanns inuti

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Åsa Pyke
Läst 357 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-28 12:14



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Ja Himlarna Bär Vi Alla Inom Oss ...
Gäller Bara Att Förena Dom!
2009-06-27

    ej medlem längre
Himlen inuti...Ja, det är ju trots allt där den finns. Gillar det stolta anslaget och den lätt upproriska tonen i den här texten. Visst får man svindel vid avgrunden, men vågar man bara möta det mörka med blicken så viker det. Diktjaget tycks ju också ha gått igenom den där processen då man möter sin skugga och sedan går ut på andra sidan, starkare, vackrare, kanske något ärrad, men ändå på något sätt hel. Och strålkrans och vingar behövs inte. Man kan vara vit ändå...
2009-06-23

    ej medlem längre
Nästan som en sång, en melodi som framkallas av upprepningarna, väldigt bra den här
2009-06-18

  En strimma av guld
En ärlig och fin dikt.
2009-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke