Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikt efter besök på koncentrationslägret Sachsen-hausen i norra Tyskland.


Om tegel och luft (liv och död)

Tegelstenarna
håller sina hemligheter väl
jag har svårt att se
det som de försöker berätta

Gräset ler mot mig
Gräset av blod
men det ser något ljusare

men tegelstenarna
berättar
bara den grå färgen
talar om något
som jag har svårt att förstå

borde inte himmlen
vara röd
över tegelmurarna?
borde inte molnen vara svarta?
men allt är lika vackert här

själva platsen
verkar inte märkt

Det är i luften som känslorna
finns
och i teglet.

För i luften finns själarna
och i teglet finns
sanningen.




Fri vers av Karin E
Läst 222 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-29 13:10



Bookmark and Share


  Fredrik Stillesjö
Hej Karin E!

Stark dikt, tar skruv. Hälsar vännen Fredrik
2009-05-29

  Elaine.S VIP
Bra skrivet och de här raderna kunde varit en dikt för sig själv, så talande är de!!

"Det är i luften som känslorna
finns
och i teglet.

För i luften finns själarna
och i teglet finns
sanningen."
2009-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Karin E
Karin E