Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skriven i juli en dag då jag längtade hem till dig och ditt kök


septemberdagar

Halmen på fälten glänser i solsken, våt som din hud
Löven på träden är stela, frusna då morgonen kommer
Löven är fortfarande gröna men har en antydan av eld
Sommaren håller på att lämna över till hösten
Och bonden stiger upp och ser ut över fälten med säd
Frosten och hösten jagar på honom

Solen skiner men den är inte lika brännande
Solen skiner och den är mild
Det är septemberdagar

Bussen stannar till strax utanför ditt hus
Bussen för barnen till skolan för att leka och lära
Men vi två vi stannar kvar en stund i vår värld
En värld med kuddar, täcken och frukost
Och i den världen leker vi och lär på vårt sätt

Det är dagar med äppelpaj och vaniljsås
Det är kvällar på trappan med temugg i handen
Det är septemberdagar och septemberkvällar

Mitt skägg har antydningar av grått
Det påminner om frosten i grönt gräs
Äpplena klamrar sig kvar i trädet
Men en del faller, skynda att skörda
Fallen frukt blir en äppelpaj
Fallen frukt blir ett samtal med te i eftermiddag




Fri vers av PPQ
Läst 329 gånger
Publicerad 2005-09-24 09:31



Bookmark and Share


  Sebastian Lönnlöv (sidhe)
En text som jag faller pladask för! Särskilt uppskattas första och sista versen. Den första är helt totalsuverän!
2005-09-24
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ