Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en solig varm dag på min uteplats, penseerna jag planterat är så vackra där dom står


EN KOPP KAFFE - JAG NJUTER

Jag sitter på min nya uteplats
med block och penna, en kopp
kaffe bredvid mig

Jag har vattnat mina blommor
både ute och inne, jag sitter
här i skuggan, och mår bra

Rödhaken följer allt jag gör
nyfiken verkar den vara, inte
alls rädd, trots många katter
som springer förbi

När jag var här och planterade
för några dagar sedan, följde
den mig hela tiden, en ny liten
vän ser det ut som jag fått

Fåglarna håller konsert i träden
runt om, i fågelholken bor det
starar, dom flyger ut och in i
holken, antingen har dom ungar
eller ligger och ruvar på ägg

Jag sitter en lång stund och njuter
smuttar på mitt kaffe, träffar nya
grannar, pratar en stund med dom

Så blir det dags för mig, att plocka
in mina saker låsa altandörren, ser
till att allt ser bra ut, målaren är snart
färdig, han har inte mycket kvar

Snart kan jag nog börja få hjälp
att flytta lite möbler, det ska bli
trevligt och roligt

Jag slutar stå och drömma, plockar
ihop mina saker, stänger och låser
dörren, tills nästa gång jag är här



anits 1 juni 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2009-06-01 23:34



Bookmark and Share


    sajo
Du får verkligen se fram mot något nytt
då du fått hjälp med din flytt
och till en som det verkar underbar
lägenhet du bytt

med en uteplats dit du kan gå
om du vill naturen nå
2009-06-02

  Eaglemountains VIP
Underbar text till en underbar bild!!!!
2009-06-02

    ej medlem längre
Fint text att läsa när regnet står som spön i backen!
2009-06-02

  Lars Hedlin
Härligt..
2009-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Njuter själv av en kopp kaffe just nu. Fast här spöregnar det. Tyvärr.
Tänk så skönt det skall bli när allt är klart i ditt nya hem.
2009-06-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP