Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Inte egentligen

Jag känner en flicka som dog alldeles för ung
hon växte sig allvarlig, stor och död
från ett ögonblick till ett annat
det var inte meningen
- inte egentligen.

Det var mellan tyghundar och små möbler
så hon dog nog på ett golv
ett smutsigt sådant
för hon blev aldrig riktigt ren
- inte egentligen.

Hon lärde sig en existens i tystnad
en form av själavandring utan själ
vissa sade att de kände henne
men hon fanns inte där
- inte egentligen.

Kanske närvarade hon fortfarande
kanske lögnlog hon er till ro
men det var länge sedan hon var vid liv
att leva är inte bara att försöka andas
- inte egentligen.

Det kallas att överleva
en liten sak hon lärde sig
på ett smutsigt golv
där hon dödades som barn
- fast inte egentligen.




Fri vers av Helen_Varghierta
Läst 682 gånger
Publicerad 2005-09-25 03:03



Bookmark and Share


  Linda A
Den bästa jag läst av dig, tror jag. Den säger mycket. Om den känslan vi har talat om. Att vara levande död. Det väcker mycket tankar.
Den är rytmisk, melodisk och vackert brutal. Du hittar de rätta formuleringarna. Det här är ett mästerverk, min vän!
2005-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Helen_Varghierta
Helen_Varghierta