Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjejen är vacker ...




Tjejen är vacker …
Muslimska flickor brukar vara vackra.
Hon är elva år gammal och
berättar följande:

”Jag satt i köket med mamma och pappa
och åt frukost.
Så hörde vi ljudet av flygplan.
Sedan minns jag ingenting.”

Hon heter Grana.

Hon sitter i rullstol.
Kroppen är full av splitter.
Höger ben och vänster arm saknas.
Barn kommer hon aldrig att få.

Amerikanernas flyganfall
i provinsen Helmand
i Afghanistan
dödade Granas föräldrar
hennes tre systrar
tre bröder
och skadade Grana svårt.

Var dessa offer nödvändiga för
den västerländska demokratins
segerparad?

Grana har aldrig gått i skolan
men har framtidsplaner.

Sittandes i rullstolen.
Kroppen full av splitter.
Höger ben och vänster arm saknas.
Hennes föräldrar är döda.
Hennes systrar och bröder är döda.
Barn kommer hon aldrig att få.

Grana säger:
”Jag vill lära mig läsa och skriva.
När jag blir stor skall jag hjälpa
andra barn som har det svårt.”

I rullstolen får hon sitta
resten av sitt liv …






Övriga genrer av Unto S
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-13 14:33



Bookmark and Share


  Miss Mod
Tjejen med en stark vilja, bra text om en annans verklighet.
2009-06-14

  Sturesdotter
Oerhört gripande text och ändå mycket krasst förmedlat.

Bra.
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S