Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fasanen Hugo

Fasanen Hugo
intill terrassen
vill säga något
med sin wiskyröst.
Skogsduvorna pratar
med varandra.
Jag sitter i stolen
och dricker kaffe.
Jag umgås med solen.
Den gråa katten
springer förbi.

Biden är president
i den stora demokratiska
militärmakten.
En av hans första uppgifter
var att bomba Syrien.
Det blev många dödsoffer.
Så fungerar en typ …
amerikansk demokrati.
Och EU applåderar …

Tänker på Kosovo
där Serbien föddes
för länge sedan.
USA/EU ville separera
Kosovo från Serbien.
Tio veckor bombade
USA/Nato Belgrad och Serbien
innan Serbien gav efter.
Sedan byggde USA
en stor militärbas strax
utanför Pristina
Kosovos nuvarande
huvudstad.

Tänker på östra Ukraina
de vill bli självständiga.
I sann demokratisk anda
borde Ryssland
bomba Kiev och
västra Ukraina i tio veckor
för att
kvalificera sig till de
demokratiska länderna.
Men Ryssland är inte
en amerikansk demokrati
och därför …

”Tio år har gått sedan kriget
i Syrien bröt ut.
Det har resulterat i en närmast
ofattbar tragedi för det
syriska folket.
Den bild av konflikten som
sprids i medierna är dock
ensidig och förvanskad.”

Terrassen igen
och får se om fasanen Hugo
är kvar.

Till sist ……
USA ockuperar
nordöstra Syrien den
oljerikaste delen av
Syrien,
I den legala sidan av
Syrien får befolkningen
ingen olja.
Inte ens importera
då tar demokratiska
västmakterna hand om
oljan med våld.










Fri vers av Unto S
Läst 103 gånger
Publicerad 2021-03-26 16:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S