Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ensamma Tankar


Bokstaven T


”Bokstaven T, säger den fonetiska
sakkunskapen, betecknar på svenska
normalt en dorso-gingival, perspirerad,
medialt oral, aspirerad tenuis.
Detta begriper ingen vanlig människa,
men alla kan vi säga t likafullt, och i
småskolan har vi dessutom lärt oss att
t+j i tjära bör uttalas precis som k i kära,
vilket är ju mycket underligt när man
tänker efter …..
Finnarna som aldrig säger D har större
behov än vi av T”.
(Alf Henrikson)

Tabbe, tablå, tack, tacksam, tak,
tala, tall, tallrik, talman …..

Taas, taata, tahallaan, tahko, tahra,
taide, taika, taikina, taimi …..

Tafel, Tag, Tal, Talent, tanken,
tanzen, Tasche, Tau, Taube …..

T som Trump.
”Vi gläds åt att Trump förlorade.
Vi beklagar att Biden vann.”
(sv-kubanska)





Fri vers av Unto S
Läst 139 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-11-28 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Unto S
Unto S