Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Antingen eller?


Trestad


Blårosa staden

Den goda stadens
blårosa portar öppnar sig.

Vackra hus och fina gator
Eleganta trädgårdar med välklippta
gräsmattor och buskar.
Människor med rosa kinder
Ondskan, smärtan?
Släpper vi inte in
Längtan, drömmar?
Känner vi inte till.

Ett solsken sprider sig över
hela staden.
Himmelen är blå och gräset
är grönt.
Dag efter dag.
Nu stänger vi våra vackra portar


Gråsvarta staden

Den onda stadens
gråsvarta portar öppnar sig.

Mörka hus och smutsiga gator
Människor med hotfulla och bittra kinder
Misstänksamma och stökiga
Glädje, välmående?
Ingenting som vi känner till.
Längtan, drömmar?
Existerar inte här

Gråsvarta moln hänger över staden.
Dag efter dag.
De rostiga portarna stängs med ett brak

Staden Alla färger
Har alltid sina portar öppna
både vackra och rostiga

Kom ut från Blårosa staden
Kom ut från Gråsvarta staden





Fri vers av Maria Karlsson
Läst 280 gånger
Publicerad 2005-09-26 18:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Maria Karlsson