Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att sova är att fly


Andas i vakuum (Rapid Eye Movement)

ingenting
och
drömmar av silke och satin
vindstilla, syreberövat, tidsbefriat

vakuum

eller en
mental eklips
en dans i universum med gud eller bara mitt samvete kanske

men

gladeligen dansar jag, låter mig förföras av ljudlösa toner
och jag lärde mig en gång att runt solen roterar jorden, utvecklas, växer
utan mänsklig medverkan
bara ett naturfenomen,

precis som vi

och när sängen blir till moln och mina ögon inte längre går att öppna för
världens kalabalik eller de mest genomträngande skrik
vet du att jag har rest iväg

upp dit

eller ner, ut eller in vad gör det för skillnad när jag är fri tillslut

jag är fri tillslut efter att ha seglat i stilla vind på världsproblem och världsliga vardagseksems världshav jag
har nått horisonten där allt tar slut och börjar
jag står och tippar över jordens sluttning vid det sista vattenfallet jag har nått

min drömstad, min dröm - en verklighetens kusin

en tidsålder som jag medvetet låtit mitt undermedvetna konstruera

bara tankar

befriade från
politiska, sexuella, teologiska, principiella, egoistiska och självintresserade
ståndpunkter.
Bara en dimma av tankar, flytandes omkring mig som jag
andas in,
andas ut.
Bearbetar. Återupplever. Accepterar.
och det är när solen är som längst bort och månen skiner som starkast
som jag ligger närmast döden och evigheten
som en tygndlös massa i detta paradisliknande vakuum
befriad från egot och jagets strapatser

Ensam
med min själs grundnoter jag kan äntligen slappna av efter detta långa liv.

Men

ingenting i denna konstanta framtid är varken början eller slut om man tror på
evigheten.
Minnen och lärdomar från min vistelse i mig själv
försvinner någonstans på vägen
när jag långsamt faller tillbaka













faller tillbaka























mot jorden

































bort från mig själv.





Fri vers av Minablåavener
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-06-14 01:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Minablåavener
Minablåavener