Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LUGN DIKTER-1997


LILLA SOUVENIR

Lilla souvenir
lilla skatt

rättigheten
att sakta återvända
har du

Arma dessertör

vill älska dej
i den auktoriserade
verklighetslögnen

Som
ett fynd
tar du
dej ut
genom molnen
av död
trög
asfaltdimma

Med
ett gott skratt
ser vi dej flyga
rakt in i
djupet
av
den oro
vi känner

Kontant
offrar du
illusionerna
och
borde inte
vara här
nu

i den sparsmakade
närkontakten
mellan kött
och saliv

Du har
rest dej
förut

sett
alla farhågor
besannas

och ändå
strävar du efter
att nå
mej
och alla andra

Du är vacker
och nyupptäckt
kliver du in
bakom glaset

för att
än en gång
göra
det ingen
bett dej om

flyga ut
och
försvinna
















































Fri vers av san lundberg
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-15 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

san lundberg
san lundberg