Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En rimdikt om ett starkt ämne.


Det kallas ensamhet

Din existens är svart som decembernatten.
Du drunknar i ditt eget saltvatten
och törstar ihjäl efter någon annans närhet.
Jag öppnar mina armar men du ser inte det.

Man kan inte tävla i liv, säger huvudsaken
men ensamheten får dig ständigt halvnaken.
Göm dig och tystnaden hittar dig ändå.
Jag räcker dig min hand men du kan inte nå.

Du gråter och förbannar Han där uppe som aldrig hör:
\"Livet är en enda stor uppförsbacke tills man dör,
och fyra obefintliga hörn i en boxningsring.\"
Jag ber dig stanna men säger ingenting.

Det går inte att le med tystnad på repeat
och med snöbollskrig som enda sociala merit.
Som ständigt felande länk blir man statist i sitt eget liv.
Att leva i ensamhet blir isolering utan perspektiv.







Fri vers av Anna1987
Läst 1083 gånger
Publicerad 2005-09-27 21:36



Bookmark and Share


    Abigail
"Det går inte att le med tystnad på repeat"
Underbar dikt
2008-08-15

  VeroVelo
Målade fantasi. Ord med eftertanke. Metaforiskt och konstnärligt. :)
2008-05-09

    nivea
Väldigt bra skrivet, jag gillade speciellt "Det går inte att le med tystnad på repeat".
2006-02-12

  Ola Rydberg
välskrivet med fantasi och eftertanke
2005-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Anna1987
Anna1987