Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fråga i ljusaste natten


Vem svarar en döende slända
när rökelsen stigit och flytt
i ordlös förtvivlan förbytt
sitt ljus bortom natten att vända

Vem svarar den ropande hösten
i fåglarnas jublande sång
där midsommarnatten en gång
ska vända och snart tappa rösten

Vem minns då att dofterna lekte
och flugornas surr var en lust
ett andetag bort, som en pust
i sommarnattsljuset som smekte

i ljuset ett andetag bort
i sommarn som flydde, så kort....






Fri vers av korpfjäder
Läst 284 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-20 16:38



Bookmark and Share


  micke marin
Asch ni dystra tokstollar, sommaren har ju just börjat! Inget suck och stön nu... ;)
2009-06-21

  Ronny Berk
den bortflyende sommaren väl kvarhållen i lyrisk klädnad, rimriktigheten förhöjer det positiva intrycket
2009-06-20

  Carola Zettergren
Den där tiden är alldeles för kort..alltid, urtjusigt skaldat!
2009-06-20

  Lena Krantz VIP
Ja jämrans....snart är det jul!

;o)

Mycket välsvarvade ord detta!
2009-06-20
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder