Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att hitta den varma naiva trosvissheten i en nyskriven läsarpsalm...


En psalm i gammal läsartradition




Att tro är att leva i tillit
du själ som så sörjande går
Din räddning är här
Han är, och han bär
din trygghet i tillitens spår

Och bördorna du skulle bära
förvandlas till glädje och sång
när du märker att han är dig nära
fast vägen tycks tröstlös och lång

Att tro är att leva i tillit
du själ som gått vilse i natt
Se smärtornas man
-hans glädje är sann
i dig har hans kärlek sin skatt

Och sorgerna du skulle gråta
förvandlas till gnistrande ljus
när du känner din innersta gåta
bli speglad i kärlekens hus

Att tro är att leva i tillit
du själ som har fångats i skam
i dag är du fri
i dag får du bli
till ett med Guds älskade lamm

Och kärleken du skulle bära
förvandlas till livet du är
när du vet att han alltid är nära
när du vet att han alltid är här






Fri vers av korpfjäder
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-06-21 22:32



Bookmark and Share


  Hannadraken
Ja, melodin var inte så svår att konstruera. Du skriver väldigt sångbart. Men i en text som den här gör sig mina kyrkliga handikapp gällande direkt.

"själ som sörjande går" "fast vägen känns tröstlös och lång" "till ett med guds älskade lamm". I mina trötta öron känns dessa fraser så utnötta att de inte betyder något alls längre.


jag har mediterat över nytt vin i gamla vinsäckar idag. är detta något sådant, eller är det mina ögon som inte ser och mina öron som inte hör? Jag vet inte det själv.
2009-06-21

  Gunnar Norrman
Vackert. Din psalm får mig att tänka på "Tryggare kan ingen vara än Guds lilla barnaskara". Nu söker jag bara en melodi, som passar. Förslag?
2009-06-21

  Kristina Wallbing
Väldigt fint! Helt i ton av läsarpsalm.
Det naiva kan ofta tala starkare, tycker jag. Glädjen lyser lättare igenom då.
2009-06-21

  walborg
Tack för en riktigt fin dikt om det författaren vill form orden till - trosvisshet.
2009-06-21
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder