Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
böcker, att se på, att läsa, att dom bara finns där för den som vill bläddra, läsa, det är underbart


BÖCKER

Igår kväll började jag packa mina böcker
dom är inte få, dom är många

Jag älskar böcker, att bläddra, att läsa,
att känna doften av dom

Ja, jag är passionerat förälskad i böcker
att stryka över pärmen, försöka ana hur
den som skrev boken tänkte

Jag tänkte också på dig igår, när jag stod
där mitt ibland mina böcker, hur du sa till
mig

Dina ord gjorde ont, du sa, det kanske är
dags för dig att göra dig av med en hel del
böcker, nu när du ska flytta

Jag minns när jag flyttade hit, var tvungen
att göra mig av med en hel del böcker, men
jag kastade dom inte, som du ansåg att jag
skulle göra

Jag gav bort dom till ett antikvariat, hoppas
på att någon har dom i sin ägo, tycker om
dom precis som jag gjorde en gång

Så nu när jag själv börjat skriva mer occh mer,
har böcker blivit ännu viktigare för mig, som
ordblind och på den tiden, när jag gick i skolan
fanns ingen hjälp att få

Jag har alltid älskat ord, trots det handikapp det
är att vara ordblind, har jag alltid kämpat med
att läsa, något som är så viktigt och inspirerande
för mig

Så mina böcker, dom flyttar med mig, dom ger jag
inte upp så lätt, och vissa böcker läser jag inte bara
en gång utan flera gånger

Så mina böcker ger jag inte upp, dom är mina
och ingen annan än jag bestämmer, vad som
ska hända med dom


anits 23 juni 2009




Övriga genrer av anits VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-06-23 14:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt underbar poesi.
2009-06-25

    Madeleine Ågren (Maduska)
Klokt, klokt. Någon sa till oss när vi flyttade till mindre: vänta med att göra er av med böckerna, om ni ens funderar. (Vi funderade.) Men sparade i lådor. Till sist köpte vi 2 nya bokhyllor på landet och där står de nu till allas glädje. En vägg med böcker gör ett hem.
2009-06-25

  Eaglemountains VIP
Det syns att Du älskar ord, och någon ordblindhet har jag inte märkt av i Dina texter sedan jag började läsa dem. Vackra texter, berättande händelser, som får läsaren att följa med i Dina dagar.
2009-06-24

  Elaine.S VIP
Böcker är skatter, tyckte om att läsa dina ord om din kärlek till det skrivna ordet!!
2009-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Jag är bibliofil. Skulle hellre göra mig av med fru, barn och möbler än mina böcker.
2009-06-23

  aol
jag delar ditt intresse men jag har inte så många
2009-06-23

    ej medlem längre
Jag delar din kärlek till böcker, min man tycker jag har ett helt bibliotek och det fylls på...
2009-06-23

  dead_prez
jag delar din kärlek fullt ut.
2009-06-23

    sajo
Bra skrivet om böcker. Jag älskar också böcker. Det är helt underbart att gå till ett bibliotek och fördriva tiden ett tag. Så många titlar det finns.

Applåder för denna text.
2009-06-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP