Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tillägnat mina barn, okronologisk ordning


...och dessa har jag burit, vilken ära!

Älskade känsliga mellanbarn, konstnärsbarnet, målat tavlor hela natten
spridd över matbord ligger i en enda röra
skisser, dukar, pannåer och det vete katten
papperskvadd och allting annat han tänkt sig göra
konstutbildning till hösten, glad att det löste sig
för det finns ingen tvekan om vad som är din grej


Älskade, omtänksamma, obstinate nummer tre, sladdbarnet, bokstavligt talat
med elgitarren ikopplad det nötits så det skvalat
som fotbollskille inte sist, trollar med bollen, bollar med trollen,
en riktig artist. Om du på gitarren får bra klang
eller är en ny stor fotbollstalang lär framtiden ha ett svar på
ännu finns oprovade stigar för dig att gå


Äldsta barnet då, är nu i den ålder då jag själv hade två
min älskade, starka dotter, filosofisk skarphjärna, skrev innan hon kunde läsa
noveller, dikter och arga små brev hon satte framför min näsa
en klingande sångröst, femårs lärarstudier avklarade snart
fast yrkesvalet tycks inte vara helt uppenbart
skrivkursen för dig till hösten tror jag blir solklart

Alla goda ting är ju tre och jag är beredd till att hålla med
Finare barn kan man inte ha, fast alla mammor tycker att just hennes är bättre än bra. Jag är stolt över det ni gör men älskar er för de människor ni är oavsett vart era trampade stigar bär.

Jag älskar er alla intensivt och fullt ut, en sådan kärlek kan aldrig dö ut.


//Mamma




Övriga genrer av prima donna
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-07 09:21



Bookmark and Share


  Popcorntankar
Helt underbar! Kan du inte be dem skrev en om dig?
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

prima donna