Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lycka

Lycka är att fly.
Att fly till en gyllene dåtid.
Att fly till en fantastisk framtid.
Nuet är för komplicerat.

Lycka är att fly.
Att fly till ett annat land.
Att fly till en annan värld.
Nuet är för simpelt.

Nuet saknar färg.
Det är grått och tråkigt.

Men ge det några år.
Likt ett fint årgångsvin har det då förskönats.

Lycklig är den som finner skönhet i nuet.

Eller?

Om den största lyckan återfinns i nuet.
Borde inte då nostalgin förlora sin glans?
Borde inte framtidens drömmar då förlora sina starka, otämjda färger?

Kanske måste vi alla helt enkelt välja var vi finner glädjen?
Eller finns det kanske en gyllene medelväg?

Jag tror och hoppas det.




Fri vers av Jernis
Läst 136 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-25 15:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jernis
Jernis