Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris(sann historia)


pang,du är död


Blodet täckte medens halva rummet ,

likt en solfjäder sprutade det ur din stupe,

tiden stannade,
vapnet i min hand var varmt,

röken ur mynningen,

ringandet i högra örat,

jag lyfte mitt vapen,
tittade ut i mörkret,

vinternatt, hjärnan, hettan,

totalt meningslöst,

smällen träffade som ett slag i magen...svartnande tankar,


rinner sakta ur min själ.....




Fri vers av peter markurth
Läst 166 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-06-25 22:55



Bookmark and Share


  Njord
Mera Nick Cave.
Funderar ibland på vad dina blodiga dikter egentligen symboliserar. Jag har nån sorts hat-kärlek till dem. Tycker om att du skriver helt osminkat och rakt på. Samtidigt känner jag ett sting av rädsla när jag läser dem. Det är kanske det du vill åstadkomma med dem? att läsaren känner en skräckblandad njutning.
Det är som ditt diktarjag inte kan njuta utan med kärlek så måste det komma död och blod.
så gör många stora poeter.
2009-06-26

  Sturesdotter
ett mord i raden...utan stekpanna
2009-06-25
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth