Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(reviderad)


ni ser för fan ej


Jag ser själen sjunka ned i ditt hjärta till tonerna av en berusad afton i maj då kärleken låg besegrad på marken framför dina fötter,

hoppet föll för min andra kula,
ni ger fan i att lägga värderingar i mina känslor,

eller,
kom och försök,

satans pack,
följande den som för tillfället har makt,

fegt slinkande lismande svinaktiga lägre ståeende existenser,
titta ej på mina defekter,

se vad vi försöker uppnå istället då era vapen tystnat lever kärleken åter i en gyllene bur,

fy fan för demokrater,
satans får,

bäää,
no use for you,

Nietsczhe sade detta rakt ut och visslade på förstärkning,
se spegelbilden av din död förringa spyorna i en produktiv själ,

resonansen av en offrad ungdom,
i sanningens tjänst,

konsten är en spegel,
ni älskar tavlor och små poem men spyr på oss,

sitter i vårt begagnade rus med penslar och pistoler,
talar tydligare än döden,

skarpsinniga argument blir till narciccistiska tendenser och rättspsykiatriska undersökningar,

ni känner till att alla dödar i ett krig,
men i sweden får pedofiler leva även om de äter barn till frukost,

ty ni har dödsångest,
satans ynkryggar,

jag såg dig ej på barrikaden,
i stridens hetta,

men delade min frihet gjorde ni en morgon i detta århundrade då kärleken kallade på mig och jag såg henne vinka,

följde med sanningen,

tog min älskade i hand och vandrade in i dimmman,


ni ser ej vår lycka...




Fri vers av peter markurth
Läst 264 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-06-26 12:18



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Mycket att läsa om o om igen...

Nietsczhe va den filosof som sade "Gud är död"...
2009-06-26

  Sturesdotter
Måste ju först kommentera; jag vet vem Nietsczhe är...(PM lär ut så gärna så)

att se klart på omvärlden är inte lätt; lätt är det däremot att ilskan tänder elden inom en och att man förblindas - av hatet.
2009-06-26
  > Nästa text
< Föregående

peter markurth
peter markurth