Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingenstans står det skrivet, att Maria, Jesu mor, fick möta honom efter uppståndelsen. Men i poesins värld kan allt hända. Det här är en psalm om just det mötet


..Du som vänder åter



Moder, du som vänder åter
ser du sonen stiga opp?
är det lättnaden du gråter
smärtan som nu vänds i hopp?

Eller ser du bara tomhet
i den sten som vältrats bort
modershjärtats svikna fromhet
smärta av den ondes sort

Vänder du dig helt förkrossad
ser du ljuset som står kvar
sonen äntligen förlossad
vägen leder hem till far

Ack, då synes mörkret djupna
för de barn som mött hans grav
Hoppets stjärnor, långt förlupna
Himlens skepp har gått i kvav

Men Maria, kärleks källa
Där står någon framför dig
säger tyst; låt tårar välla
men av glädje inför mig

Och hon lyfter blicken tårad
som vid korset, utan ord
ser hur sonen, ännu sårad
bjuder plats vid faderns bord

Där, i höjderna och djupen
finner modern all sin frid
sonen aldrig mer förlupen
modershjärtat löst ur tid









Fri vers av korpfjäder
Läst 241 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-02 17:49



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Tror att det är bara du och en till (JJ) som kan skriva med slutrim utan att det blir det minsta patetiskt, tvärtom de lyfter dikten till sin rätta höjd.
2009-07-03

  halmstrå
Ja vad man än tror eller inte tror så har du ett sätt att skriva som man bara faller för.
2009-07-02

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin i både rytm och rim, liksom i innehåll.
Ja, i poesins värld kan det mesta hända...!
2009-07-02

  walborg
Det här var en dikt som tar andan ur mig av glädje och hänförelse!!!
Just så måtte det ha känts för moder Maria. Jag är personligen övertygad om att hon träffade honom! Det är ju en självklarhet, men lärljungarna var så omtumlade och skakade att detta den uppståndnes möte med sin moder aldrig kom med när de sent om sider började samla sig och anteckna sina minnen. Det finns som en tradition att de möttes, men inget skrivet bland texterna i Bibeln, så som den blev sammanställd med tiden.
Stort och innerligt tack för denna text genom Helig Ande!
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder