Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...varför?


en kvadratcentimeter död

det är snart ett år sedan
snart ett år sedan jag fick veta
fick veta att döden bodde i en kvadratcentimeter i min hud

de skar i mig
de skar i mig igen

nu är allt som vittnar om den lilla döden ett 15 cm långt ärr på min axel

men rädslan finns här
min egen hud är nu ett okänt slagfält
där soldaterna på båda sidor bär samma uniform

och vem som helst kan bära döden innanför rocken




Övriga genrer av Yheela
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-12 20:04



Bookmark and Share


    Nattviol
starkt
om dödens
självklara närhet
och grymma nyckfullhet
2009-07-12

  Mathias.F
livet är en hårfin balansgång mellan liv
och död. tycker den här dikten
påminner en om det.
man ska inte ta något för givet.
fint!
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Yheela
Yheela