Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är ju alla - Människor

Nu många drabbats har av sorg
som förlorat någon nära.
Vill verkligen ”Vår Gud som är en väldig borg”
hjälpa dem att deras trauma bära?
Hos många av oss tvivlet gror,
Vi är ju ändå alla – människor.

Men kämpa emot ondskans ström,
vi måste och vi ska,
emot det mål som är vår dröm
då allting åter skall bli bra.
För trots allt – hoppet i oss bor.
Vi är ju ändå alla – människor.

Starkt vi för de arma känner,
som nu så illa mår.
Så låt oss därför vara äkta vänner
och dem hjälpa allt vad vi förmår.
Det är ju på oss själva, lyckan mest beror.
Vi är ju ändå alla – människor.

När ödet blint omkring sig slår,
ingen människa går säker.
Det lämnar svåra, djupa sår,
som kanske aldrig läker.
Men kämpa – för vi orkar mera än vi tror.
Vi är ju ändå alla – människor.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 327 gånger
Publicerad 2005-10-02 14:38

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Isla Estrecho
Så sant! Fint skrivet med mänsklig värme, tänk om ännu fler resonerade på detta vis. Vi är ju ändå alla människor.
2005-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson