Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I tankesmedjan någon gång på 1990-talet

 

De där människorna är sjuka. Nej, nej, nej, det kan vi inte erkänna. De där människorna skyller på att de är sjuka. Det låter mycket bättre, för då kan vi påstå att de bara gått in i en roll av att vara sjuklingar och att de när som helst kan kliva ur den och anpassa sig. Sa vi att de faktiskt är sjuka skulle det vara som att bekräfta att det är något fel på samhället. Mycket bättre att skulden ligger hos individen.

Skamfyllda människor är mer lättstyrda.

Strålande idé: vi för en kampanj som säger att sjuka människor inte är sjuka utan att de fuskar! Vi drar alla över en kam, oavsett hur liten andelen som faktiskt fuskar är. Då kan vi sänka ersättningarna. Den som är sjuk behöver inte pengar. De kan alltid föra fram sin sjukdom som anledning till att de inte kan upprätthålla samma standard som vi andra måste göra. Därför kan vi sänka rejält. Dessutom har de gott om tid. Rena hårdvalutan.

 

 

 

 




Övriga genrer av Åsa Pyke
Läst 302 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2009-07-22 19:16



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, men just följande tanke tror jag är supersann gällande många människor (mig oxå emellanåt) dvs att:
"de bara gått in i en roll av att vara sjuklingar och att de när som helst kan kliva ur den och anpassa sig. ... De kan alltid föra fram sin sjukdom som anledning till att de inte kan upprätthålla..."
Har alltså inte med fusk att göra, utan med bristande medvetenhet om sina potentialer. Även fast detta nu ingalunda motiverar övriga missbrukande smiderier som du är ute efter att måla ut.

Sann sentens i mitten! Och kanske ändå därför som många av oss föredrar att vara styrda av någon sjukdom eller negativ känsla, för att det trots allt känns lättare än ansvarsfullaste frihet...
2009-07-25

  Cosmic Johanna
Bra formulerat,

och skrämmande det som pågår.
2009-07-24

  Mats Henricson
Precis så gick det till och nu är det ännu värre ! Timbro, kanske ?
Bra prickat !
2009-07-24

  etthjärtaäralltidrött
applåder och visslingar
och kramar!
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Pyke
Åsa Pyke